13 Universitats ja han confirmat la seu participación a la V Lliga de Debat Universitari

La cinquena edició de la Lliga de Debat Universitari tindrà lloc a la Universitat d’Alacant del 25 al 28 de març de 2009 i versarà sobre la influència de la globalització en la qualitat de vida. 13 universitats ja han inscrit els seus equips a una competició que té l’objectiu de fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat de les 20 universitats que en formen part, a través de l’enfrontament dialèctic entre diversos equips en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre el tema proposat. Els debats es desenvoluparan a la Sala Aifos i la Sala de Graus de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant.

Fins aquest moment, s’han inscrit les universitats d’Alacant, Barcelona, Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Oberta de Catalunya, Politècnica de Catalunya, Politècnica de València, Ramon Llull i finalment, la Universitat de Vic.

Els jutges de cada debat valoren capacitats com ara el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció, i la correcció tant semàntica com formal. La participació està oberta a l’alumnat de les universitats de la Xarxa Vives matriculat en el curs acadèmic que es realitza la competició. Cada universitat pot inscriure un equip participant, format per un màxim de 5 persones i representat per un capità o portaveu, que actua com a intermediari amb l’organització i l’equip de jutges i que pot ser un antic alumne de la universitat, personal d’administració i serveis (PAS), un professor o un altre alumne en actiu.

El premi per a l’equip guanyador de la Lliga serà de 2.500 euros, mentre que l’equip finalista rebrà 1.200 euros. L’organització ha previst dos guardons honorífics més. El premi al millor orador de la competició serà atorgat pel jurat i la distinció al millor equip de la competició serà atorgada pels participants.

La IV Lliga de Debat Universitari (Universitat de les Illes Balears, abril de 2008) va comptar també amb la participació de 13 equips.

Elx, 27 de gener de 2009

Comentarios  

DEJAR UN COMENTARIO

Destacados