Dues xarrades-col•loqui amb els escriptors Mateu Lluís Vives i Marc Pallarés

Arran la sol·licitud dels estudiants dels cursos de valencià i de capacitació en valencià que ofereix la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha organitzat dues xarrades-col·loqui amb els escriptors Mateu Lluís Vives i Marc Pallarés. L’activitat tindrà lloc demà dissabte, 12 d’abril, a partir de les 10:00 hores, a l’aula 1.3 de l’edifici Altet del campus d’Elx. L’entrada és lliure, limitada a l’aforament de l’aula.

edificio altetMarc Pallarès Piquer és llicenciat en Filologia Catalana i Comunicació Audiovisual. Ha estat professor en diverses etapes de l’ensenyament: Secundària, Escola Oficial d’Idiomes i, actualment, és professor de Teoria i Història de l’Educació a la Universitat Jaume I de Castelló. A més, col·labora com a columnista en diaris com ara Vilaweb, Infolibre, Ara o El Singular Digital. Amb la primera novel·la que va escriure, Ulls verds (Columna), va obtenir el Premi Fiter i Rossell d’Andorra de l’any 2008. Amb la segona, Sí, podem?, ha guanyat el Premi Llorenç Villalonga 2012 (Premi Ciutat de Palma). La seua narrativa es caracteritza per fer-nos veure la forma humana, per obrir els nostres sentits i per disciplinar-nos les sensibilitats. La forma de veure i de percebre la tipologia humana d’aquest autor se suma a la tasca de part de la narrativa del segle XX que tracta d’establir diferents maneres de definició de la naturalesa humana.

Mateu Lluís Vives és el pseudònim de l’autor del llibre Tragicomèdia a Secundària (Voliana edicions), que vol ser les Memòries d’un mestre cremat. Malgrat el tema que tracta, segons els organitzadors, el llibre es llig en un parell de vesprades gràcies al to sarcàstic de l’autor, que desdramatitza situacions que haurien de fer plorar i per la seua bona ploma, que dota l’obra d’una estructura capaç de mantenir la tensió narrativa en un amuntegament d’anècdotes que van des que era estudiant de magisteri fins a l’espera de la jubilació. L’esport preferit de l’autor en el llibre és caricaturitzar-se en primera persona: “Els estudiants de Magisteri som els més rucs, els més pobres i els més ganduls. Tu en quin grup estàs?…

Destacados