Les Universitats Públiques Valencianes donen el seu suport a la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació

Comunicados UMH

23 mayo 2017

La Comissió Interuniversitària en favor d’una Radiotelevisió Pública Valenciana (CIRTPV), creada per les universitats públiques valencianes arran del tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV), ha manifestat el seu recolzament al nou equip directiu de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació encapçalat per Enrique Soriano, a les seues primeres mesures i ofereix la col·laboració del Sistema Universitari Públic Valencià amb la nova radiotelevisió pública.

Edificio Rectorado

Les universitats públiques valencianes han valorat molt positivament el procés de selecció de la Directora General de la nova Corporació, Empar Marco, seleccionada per la seua trajectòria professional i per la qualitat del seu projecte empresarial, destacant que és la primera vegada que se selecciona la direcció general de la RTV pública per la via d’un procés públic i obert a la concurrència, i que una dona ha estat seleccionada.

La CIRTPV valora molt positivament l’anunci d’Empar Marco de la creació d’un departament dedicat exclusivament a la investigació, la innovació i el desenvolupament de nous formats transmèdia, mitjançant la signatura de convenis de col·laboració amb les universitats valencianes.

La Comissió Interuniversitària aposta pel treball col·laboratiu, especialment en un context de retallades pressupostàries i quan és imprescindible que els mitjans de comunicació públics siguen molt escrupolosos amb l’acompliment del seu mandat de servei públic cap a la societat, oferint la col·laboració i la capacitat de les universitats valencianes d’aportar innovació, coneixement i talent, investigació i formació.

També ha destacat el paper fonamental que els joves egressats universitaris han de jugar davant d’un repte tan exigent com la posada en marxa d’uns mitjans de comunicació públics de proximitat, de qualitat, en valencià, i que han de ser motor de la innovació en l’audiovisual valencià i espanyol.

Les universitats valencianes destaquen la rellevància de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació per a la reactivació del sector audiovisual valencià, fonamental per a potenciar les industries culturals i creatives valencianes en un context econòmic advers derivat de la crisi econòmica i, especialment, del tancament de l’antiga RTVV. Així mateix destaquen l’important valor social de la nova radiotelevisió pública en la promoció de la llengua, la visibilitat dels teixits productius i la pluralitat i diversitat cultural i de la societat civils valencianes, apostant per la participació ciutadana, la producció audiovisual de qualitat i en valencià.

En aquest context, la CIRTPV fa una crida a la comunitat universitària, especialment, i a la societat valenciana, per a recolzar el projecte de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, un dels més innovadors i valents en el context espanyol i internacional en l’actualitat, manifestant al Consell Rector i a la Direcció General del CVMC la disposició del sistema universitari públic valencià en aquesta fita històrica per a la societat valenciana.

Destacados