La UMH acull la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats

El Vicerectorat de Cultura de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, en col·laboració amb Escola Valenciana, ha organitzat la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. El primer dels debats corresponents a la fase local tindrà lloc demà dijous, 6 de febrer, a les 10:00 hores, a l’aula 0.2 de l’edifici Arenals del campus d’Elx.

Imagen de archivo. Fuente: UMH

Els instituts que hi participen demà són els següents: IES Misteri d’Elx, equips I i II; IES Nou Derramador d’Ibi, equip I; IES Manuel Broseta de Banyeres de Mariola, equip I; IES La Foia d’Elx, equip I; i IES Cavanilles d’Alacant, equip I. La pregunta d’enguany de què caldrà debatre és “La tecnologia augmenta la felicitat?”. Així mateix, el dissabte 8 de febrer es desenvoluparà la semifinal i final de la fase local, a la mateixa hora i lloc.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el valencià com a llengua vehicular. La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària, sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana, enguany per quarta vegada hi participa la UMH.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció, tant semàntica com formal. L’equip guanyador d’aquesta fase local passarà a la fase final, que se celebrarà dels dies 22 a 24 d’abril a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

Destacados