La UMH acull la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats

Noticia

1 febrero 2023

El Vicerectorat de Cultura de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha organitzat la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats, en col·laboració amb Escola Valenciana. L’activitat tindrà lloc del 2 al 4 de febrer, a partir de les 09:00 hores, a l’aula 0.2 de l’edifici Arenals del campus d’Elx. La pregunta d’enguany de la que caldrà debatre és ‘Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?’.

Demà dijous, 2 de febrer, a les 09:30 hores, tindrà lloc el primer dels debats, corresponents a la fase local de la Lliga de debat de secundària i batxillerat 2023 de la Xarxam Vives d’Universitats. Els centres que hi participen són els següents: IES Misteri d’Elx; IES Santa Pola; IES Cap de L’Aljub de Santa Pola; IES La Nucia; IES Canonge Manchon de Crevillent; IES La Foia d’Elx i IES Serra Mariola de Muro.

El 4 es desenvoluparà la semifinal i final de la fase local. La pregunta d’enguany de la que caldrà debatre és ‘Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?’. La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema

tant a favor com en contra, utilitzant el valencià com a llengua vehicular.

La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària, sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana, enguany per setena vegada hi participa la UMH. L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o

en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

L’equip guanyador d’aquesta fase local passarà a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2023 que tindrà lloc del 22 al 24 de març a la Universitat de València.

Destacados