L’IES Misteri d’Elx guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, en la qual col·labora la UMH

Noticia

8 febrero 2023

El guanyador de la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats és l’IES Misteri d’Elx. La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i Escola Valenciana col·laboren en aquesta activitat, celebrada del 2 al 4 de febrer a la UMH.

Fuente: UMH

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. La pregunta sobre la qual ha versat el debat ha sigut: ‘Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?’.

L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el valencià com a llengua vehicular.  La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària, sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana, enguany per setena vegada hi participa la UMH.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

L’equip guanyador d’aquesta fase local, l’equip I de l’IES Misteri D’Elx passarà a la fase final, que se celebrarà del 22 al 24 de març  a la Universitat de Valéncia entre tots els equips guanyadors de les fases locals de totes les universitats participants.

Destacados