La UMH acull l’exposició ‘Gabriel Ferrater, llegir tota la vida’

Noticia

6 abril 2023

L’ECO Espai Cultural Obert de l’edifici Altabix del campus d’Elx acull la mostra ‘Gabriel Ferrater, llegir tota la vida’, sota l’impuls del Vicerectorat de Cultura de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx. L’exposició està organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i Acció Cultural del País València i romandrà oberta fins al 28 d’abril, en horari de 09:00 a 21:00 hores.

La mostra ha sigut ideada per Jordi Cornudella, comissari de l’Any Gabriel Ferrater, i dissenyada per Jordi Romero i es presenta com una eina divulgativa. L’exposició, formada per set panells, pren el títol d’un fragment d’una carta que Gabriel Ferrater va enviar a la seua mare des d’Hamburg el novembre del 1963: “No us cregueu que el meu treball siga massa matador. Consisteix en llegir més o menys un llibre cada dia, i al capdavall és el que he fet tota la vida”. Amb la lectura com a eix vertebrador, la mostra repassa les diferents etapes vitals i intel·lectuals de l’autor: un resum de la seua vida i la seua relació amb les matemàtiques, l’art, el món editorial, la poesia, la lingüística i la docència.

Destacados