L’equip de la Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya, campió de la Lliga de Debat Sènior 2023 de la Xarxa Vives

Noticia

5 junio 2023

Durant tres dies, la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha acollit la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d’Universitats, una competició dialèctica i oratòria que ha aplegat la participació de 7 equips provinents de 7 universitats de la Comunitat Valenciana, Catalunya i les Illes Balears.  Després de tres dies de debats en torn al tema ‘L’humor té límits?’, l’equip de la Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya guanya la competició, mentre de l’equip representant de la Universitat de Barcelona ha resultat subcampió. Així mateix, Joan Deig Escudé, membre de l’equip la Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya, s’ha emportat el premi a millor orador de la competició.  

Fuente: UMH

Del 31 de maig al 2 de juny de març, una cinquantena d’alumnes provinents dels programes per a majors de set universitats han participat en aquesta competició d’oratòria, que cerca potenciar l’ús de la paraula, el diàleg i l’intercanvi d’idees, així com crear un espai de formació on s’utilitza el valencià com a llengua vehicular. A la pregunta ‘L’humor té límits? han hagut de respondre els equips participants, tant la posició partidària com la posició contrària. El jurat de la competició, integrat per professionals de la cultura, l’ensenyament i la comunicació, han valorat cada debat d’acord amb la qualitat de les intervencions i la solidesa de les argumentacions, així com el grau de domini de l’assumpte, la fluïdesa comunicativa dels participants i la posada en escena.

Enguany la competició ha comptat amb la participació de 7 equips formats per estudiants de les següents universitats de la Xarxa Vives: UMH; Universitat d’Alacant; Universitat Autònoma de Barcelona; Universitat de Barcelona; Universitat de les Illes Balears; Universitat Pompeu Fabra; Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya. L’equip de la Universitat de Vic · Universitat Central de Catalunya [UManresa] ha resultat vencedor de la competició. L’equip de la Universitat de Barcelona ha esdevingut subcampió en quedar en segona posició.

La competició fomenta l’ús de la paraula i capacitats com el treball en equip, la documentació, l’anàlisi crítica i l’argumentació. A més, genera un clima de germanor i vincles entre els participants que perduren al llarg del temps.

L’activitat està organitzada per la Xarxa Vives d’Universitats i el programa SABIEX de la UMH, destinat a l’alumnat major de 55 anys per l’envelliment actiu i saludable.

Destacados