La UMH acull la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats

Noticia

31 enero 2024

El Vicerectorat de Cultura, Igualtat I Diversitat de la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH) ha organitzat la fase local de la Lliga de Debat de secundària i batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats, en col·laboració amb Escola Valenciana. L’activitat tindrà lloc els dies 1, 2 i 3 de febrer, a partir de les 09:30 hores, a l’aula 0.1 i 0.2 de l’edifici Arenals del campus d’Elx.

Fuente: Archivo UMH

Demà dijous, 1 de febrer, a les 09:30 hores, tindrà lloc el primer dels debats corresponents a la fase local de la Lliga de debat de secundària i batxillerat 2024 de la Xarxa Vives d’Universitats. Els centres que hi participen són: IES Victoria Kent d’Elx, IES Beatriu Fajardo de Mendoza de Benidorm, IES La Mola de Novelda, IES Agost, IES Torrellano, IES Joanot Martorell d’Elx. També, IES Tháder d’Oriola, IES La Nucia, IES Santa Pola, equips I i II, IES Misteri d’Elx, equips I i II, IES La Foia d’Elx, equips I i II, IES Cap de l’Aljub de Santa Pola, IES Gaietà Sempere d’Elx. El dissabte 3 de febrer es desenvoluparà la semifinal i final de la fase local. La pregunta d’enguany de la que caldrà debatre és ‘La IA és una amenaça per a la humanitat?’. L’equip guanyador d’aquesta fase local passarà a la fase final, que se celebrarà dels dies 17 a 19 d’abril a la Universitat Jaume I de Castelló.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el valencià com a llengua vehicular. La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana, enguany per quarta vegada hi participa la UMH.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Destacados