Presentació de la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics “Anneta Nicoli”

La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i l’Ajuntament d’Altea han presentat la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics “Anneta Nicoli” de la UMH al Centre Cultural Gadea (Altea), seu de la mateixa. La Càtedra estarà dirigida pel professor de l’Àrea d’Escultura de la UMH Daniel Tejero i la secretària serà la professora de l’Àrea de Dibuix de la UMH Carmen García Muriana. La presentació d’aquesta Càtedra ha anat a càrrec del rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, i de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.20-12-16-catedra-nicoli-2

A més, a la presentació han assistit la vicerectora de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat, Tatiana Sentamans, la secretària general, Mercedes Sánchez, la vicerectora de Professorat, Eva Aliaga, el regidor de Cultura de la localitat, Diego Zaragozí, així com membres de la corporació.

La Càtedra d’Estudis Artístics “Anneta Nicoli”, dependent del Vicerectorat de Relacions Institucionals de la UMH, estarà ubicada en el Centre Cultural Gadea de l’Ajuntament d’Altea i adscrita al campus d’Altea de la Universitat Miguel Hernández d’Elx.

Anneta Nicoli (Altea 1841- El Campello 1893) va ser una cantant d’Òpera alteana, filla de Miguel Jorro, diplomàtic i propietari de la finca de la Moreria, després propietat del seu germà Vicent, el comte d’Altea. Ana Jorro Gómez, “Anneta”, va estar casada amb l’escultor de Carrara (Itàlia) Silvio Nicoli i va viure entre Roma, Florència i Altea. Va morir de viatge a Alacant, a El Campello, segons informació del llibre Altea 1896-1955 (La Tertúlia, 1986).

 

Destacats