Cursos d’Estiu

Campus, Elx, Fuente, Noticia, Portada UMH

9 de juny 2017

“El Camí de Santiago com a pont cultural”, “La presidència de Donald Trump”, “Miguel Hernández i la memòria histórica”, “Drons” o “Intel·ligència emocional” són alguns dels Cursos d’Estiu que ha organitzat la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx en la XVIII edició de la seua programació. En aquesta edició, la UMH oferta un total de 80 cursos a 18 seus de la província. Tots els programes, esdeveniments i la matriculació dels Cursos d’Estiu 2017 es pot consultar en l’enllaç: https://cursosdeverano.umh.es/.

DSC_0004

Aquestos Cursos propicien la trobada d’especialistes en diverses matèries i disciplines, de manera que l’intercanvi de teories, experiències i idees genera, a més de l’ampliació de coneixements, una experiència diferent d’aprenentatge on la participació activa dels estudiants resulta vital. La diversitat temàtica és àmplia i comprén des de cursos d’art, dret, criminologia o política fins a igualtat de gènere, videojocs, economia i esports. En aquesta edició, la UMH oferta aquestos Cursos en els campus de la Universitat i en les seus d’Alacant, Almoradí, Callosa del Segura, Castalla, Crevillent, Cox, Ibi, Monòver, Santa Pola i Tabarca, així com en la seu virtual.

En el procés de disseny de l’oferta s’ha intentat equilibrar tant les necessitats i demandes sorgides des de la comunitat universitària, com les emanades des de les distintes seus participants. Els Cursos s’han articulat com un fòrum de debat i una activitat de trobada de la comunitat universitària i de la societat, que pretenen convertir-se en un marc creatiu i dinàmic on participaran diferents especialistes nacionals i internacionals. Així mateix, s’ha tingut en consideració que la temàtica i els continguts siguen complementaris de les disciplines universitàries i que oferisquen perspectives que, generalment, no s’aborden durant el curs acadèmic o en els cursos de postgrau que oferta la UMH.

A més, s’han incorporat les necessitats formatives de les diferents institucions i organitzacions del sector públic, del sector privat i de la societat civil que componen el teixit social en què es troba integrada la UMH.

Segons els organitzadors, els objectius generals dels Cursos d’Estiu són, entre altres, atendre a les distintes branques del saber i del coneixement, abordar temes d’actualitat que estiguen sotmesos a reflexió i que propicien el debat i la discussió d’idees, així com afavorir la vida cultural, política, artística, científica i literària de la comunitat universitària, a més de potenciar la participació activa de l’alumnat.

En els Cursos d’Estiu 2016 van participar 1.500 alumnes, un 6% més que l’any anterior. La UMH és la universitat de la Xarxa Vives que més cursos oferta i la segona en estudiants matriculats. Cal destacar que, encara que la majoria dels participants són estudiants (un 55% té entre 18 i 24 anys), més d’un 30% dels participants té més de 30 anys.

DSC_0018

Destacats