El Banc de la Selectivitat ofereix 417 exàmens resolts

Noticia, Portada UMH

17 de maig 2022

La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ofereix a la societat el blog del Banc d’Exàmens, en el qual s’arrepleguen 417 vídeos amb els exàmens resolts de les proves d’accés a la universitat (PAU) des de 2013 fins a 2021. A més d’exàmens, aquest blog inclou informació sobre criteris d’avaluació, dubtes freqüents i consells per a afrontar amb èxit les PAU. Aquest projecte, pioner a Espanya, es va posar en marxa en 2014 i es pot consultar en http://bancdelaselectivitat.edu.umh.es/.

El Banc d’Exàmens pretén ser una eina d’ajuda senzilla, directa i eficaç per a l’estudiantat que es presentarà a les PAU. A través del blog del Banc de la Selectivitat, els estudiants poden seguir les explicacions dels exàmens corregits, pas a pas, de les preguntes i problemes que van ser objecte d’examen en convocatòries anteriors. El Banc d’Exàmens es localitza en el canal de YouTube de la UMH (www.youtube.umh.es), la qual cosa permet l’accés lliure i immediat als 417 vídeos amb l’objectiu de solucionar dubtes o perfeccionar les argumentacions utilitzades en resoldre les diferents qüestions.

Fins ara, s’han registrat prop de tres milions de visualitzacions i s’han comptabilitzat un total de 115.000 hores de visionat dels vídeos de les diferents assignatures. Aquestes dades mostren un augment del 25 % en les visualitzacions dels vídeos i un 17 % en el total d’hores visualitzades, respecte a   les mateixes dades acumulades en 2021. Des de maig de l’any passat s’han produït més de 600.000 visualitzacions i 17.000 hores de visionat.

Els vídeos han sigut realitzats per professorat especialista de les diferents matèries que són objecte d’examen a les PAU en les convocatòries ordinària i extraordinària en la Comunitat Valenciana, des de juny de 2013 a setembre de 2021. Quant al lloc d’accés al blog del Banc d’Exàmens, més del 90 % es realitza des de diferents localitzacions d’Espanya, encara que destaquen, a més de les províncies de la Comunitat Valenciana, les comunitats de Madrid i Catalunya. Entre els grans nuclis de població, destaca la ciutat de València, amb quasi 275.000 entrades; seguida per Alacant (241.000); Madrid (196.000); Barcelona (111.000); i Elx (103.000).

Les proves d’accés a la universitat, en la seua convocatòria d’ordinària, es duran a terme del  7 al 9 de juny. En la UMH, s’estima que es matricularan al voltant de 4.300 alumnes, que seran avaluats per un total d’11 tribunals, en els quals participaran al voltant de 250 professors, tant de la Universitat com dels centres de secundària adscrits a la UMH. Els tribunals es distribueixen per tota la província d’Alacant: Dénia, Benissa, Altea, la Nucia, Sant Joan d’Alacant, Elx (3 tribunals), Orihuela, (2 tribunals) i Torrevieja.

Destacats