POSICIONAMENT DELS RECTORS DE LES UNIVERSITATS PÚBLIQUES VALENCIANES EN RELACIÓ A LES MESURES ADOPTADES PEL GOVERN D’ESPANYA QUE AFECTEN AL SISTEMA UNIVERSITARI PÚBLIC

Noticia

27 abril 2012

En relació a les mesures econòmiques aprovades pel Govern d’Espanya el divendres 20 d’abril que haurà d’aplicar la Generalitat Valenciana, els rectors de les cinc universitats publiques de la Comunitat Valenciana,

Adverteixen dels riscos d’exclusió social que pot tindre un increment del cost de la matrícula per als estudiants i estudiantes del Sistema Públic Universitari Valencià, especialment en un context de crisi econòmica com l’actual. Esperen de la Generalitat Valenciana que l’increment de les taxes acadèmiques al Sistema Públic Universitari Valencià se situe en el nivell més baix possible de la franja establerta pel Govern d’Espanya, reivindiquen l’increment de beques universitàries i aposten per un accés a la Universitat en igualtat de condicions per a tots els ciutadans i ciutadanes.

Destaquen que les mesures aprovades pel Govern no tenen en compte la dedicació del professorat a les funcions de gestió administrativa i a la transferència de coneixement i lamenten que aquestes mesures redueixen les condicions laborals del professorat i modifiquen unilateralment el seu règim de dedicació.

Finalment recorden que la inversió en ensenyament superior és un factor clau en la recuperació de les economies i en la contribució a un necessari canvi de model productiu.

Destacados