Ponència “La mirada, veure o mirar?”

El Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx i l’AMPA del CEIP Princesa d’Astúries han organitzat una xarrada de formació a famílies i docents, titulada “La mirada, veure o mirar?” El psicomotricista Hendrik Vaneekhaute impartirà aquesta ponencia demà divendres, 30 de setembre, a les 18:00 hores, a l’aula 1.5 de l’edifici Arenals del campus d’Elx.

29-09-16-conferencia-ver-o-mirar

La ponència “La mirada, veure o mirar?” és una reflexió sobre la influència de la mirada de l’adult en els xiquets. Els xiquets necessiten la mirada per a sentir-se, per a relacionar-se, per a tenir un lloc en el món. ‘Mira’m’, criden els xiquets quan fan alguna cosa nova, quan aconsegueixen fer alguna cosa. Necessiten que se’ls retorne la imatge, l’emoció, l’assoliment. No ser l’objecte de la mirada de ningú, significa que no val la pena per a ningú, significa no existir. Una mirada conscient, dia a dia, construeix el vincle afectiu necessari per a poder sentir-se relaxat i deixar-se acompanyar. En aquestes condicions, els xiquets poden deixar-se portar per la seua necessitat d’explorar, entendre i aprendre.

Hendrik Vaneekhaute és especialista en prevenció i salut infantil i treballa la psicomotricitat relacional al CEIP Princesa d’Astúries des de fa 3 cursos. També, és co-fundador del centre de psicomotricitat relacional “En Moviment”, de Sant Vicent del Raspeig.

Segons els organitzadors, aquest tipus de xarrades serveixen per a emmarcar el treball que es realitza a les aules del Princesa d’Astúries i per a facilitar que les famílies puguen conèixer les seues bases i puguen aplicar-les en el dia a dia.

Destacados