À Punt i les universitats públiques valencianes revisen les estratègies de col·laboració per a incidir en innovació i investigació

Campus, Elche, Fuente, Noticia, Otros, Servicios UMH

16 octubre 2018

Les cinc universitats públiques valencianes, entre les quals es troba la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, i À Punt han fet balanç del primer any de col·laboració i han marcat les línies de treball futures en la primera reunió de la comissió de seguiment del conveni que signaren en juliol de 2017.

“La revisió de totes les accions que hem anat desplegant en el primer any de durada del conveni dona un balanç positiu. No obstant això, hem estat analitzant futures accions per a millorar el nivell de col·laboració entre les universitats i À Punt Mèdia”, ha resumit en acabar aquesta comissió de seguiment, Javier Marzal, en nom de les universitats.

La directora general d’À Punt, Empar Marco, ha remarcat que les universitats són “socis preferents” en l’estratègia dels mitjans públics valencians de desenvolupar projectes d’innovació i nous formats. Una estratègia en què s’aprofundirà al llarg dels pròxims mesos.

El conveni s’ha traduït ja en nombroses accions, entre altres, la primera edició del Talent Audiovisual Universitari, a la qual es presentaren 22 projectes; la incorporació a l’oferta d’À Punt de continguts produïts per les universitats; la promoció de la ciència i el coneixement en la programació dels mitjans públics valencians i la participació d’estudiants en programes d’À Punt, com és el cas de La qüestió. La cooperació en programes de formació d’estudiants, d’altra banda, s’ha concretat, també, en l’oferta de 40 contractes de pràctiques, la majoria curriculars, en àrees tan diferents com publicitat, periodisme, comunicació audiovisual o enginyeria informàtica.

La Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) va signar el juliol de 2017 un conveni marc de quatre anys de durada amb els rectors de les cinc universitats públiques valencianes. El conveni implica la cooperació en programes de formació i reciclatge de professionals membres de la CVMC i de les universitats; l’assessorament mutu en qüestions relacionades amb l’activitat de la corporació i les universitats; l’organització i execució d’activitats comunes com seminaris, cursos, jornades i congressos; l’intercanvi de personal per temps limitat; la cooperació en programes de formació d’estudiants; la col·laboració en activitats de producció i difusió de programes o la promoció conjunta de la ciència i el coneixement, entre altres temes.

Destacados