Fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats

El Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha organitzat la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats, en col·laboració amb Escola Valenciana. La Lliga tindrà lloc del 7 al 9 de febrer, a partir de les 10:00 hores, a l’aula 0.2 de l’edifici Arenals del campus d’Elx.

El 7 i el 8 de febrer tindran lloc els primers debats. Els instituts que hi participen són els següents: IES Misteri d’Elx, equips I i II; IES Macià Abela, equip I; IES Nou Derramador d’Ibi, equips I i II; IES Almadrava, equip I; i

IES Manuel Broseta de Banyeres, equip I. A més, el 9 de febrer es desenvoluparà la semifinal i final de la fase local. La pregunta d’enguany sobre la que caldrà debatre és “Calen les fronteres entre països?”.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació en què els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el valencià com a llengua vehicular. La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària, sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana, enguany per tercera vegada hi participa la UMH.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat i en què es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

L’equip guanyador d’aquesta fase local passarà a la fase final, que se celebrarà del 3 al 5 d’abril a la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona.

Destacados