L’equip de la UMH passa a la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx estarà representada pel IES Professor Manuel Broseta de Banyeres de Mariola en el gran debat final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives. Aquest debat final se celebrarà a la Universitat Abat Oliba CEU (Barcelona) del 3 al 5 d’abril.

Un total de 62 centres han participat en les sis fases locals, celebrades del 5 al 9 de febrer. Els equips participants, formats per alumnes de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat d’edats compreses entre 15 i 18 anys, han debatut sobre el tema “¿Calen les fronteres entre països?”. A més de l’equip representant de la UMH, han sortit vencedors l’IES Pare Vitòria d’Alcoi per part de la Universitat d’Alacant, l’Escola Internacional Hamelin Laie de Montgat per la Universitat de Barcelona, l’IES Honori Garcia de la Vall d’Uixó, que representarà la Universitat Jaume I, i el Col·legi Parroquial Sant Josep de Tavernes de la Valldigna per part de la Universitat Politècnica de València.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat porta des de l’any 2014 permetent als estudiants millorar les habilitats comunicatives i les competències transversals per a la vida acadèmica i professional futures, pel fet de treballar continguts de forma dinàmica i participativa. En aquest sentit, les habilitats de comunicació no verbal, la recerca d’informació, l’anàlisi d’una temàtica concreta i, sobretot, el treball en equip, generen un espai de formació i aprenentatge excepcional. Així mateix, els professors disposen, mitjançant la participació en l’activitat, d’una innovadora eina docent que, d’una banda, augmenta la visibilitat dels resultats de la seua tasca docent i, d’altra, permet l’intercanvi d’experiències amb altres professors.

Destacados