La UMH acull la Fase Local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats

Noticia

3 febrero 2022

El Vicerectorat de Cultura de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha organitzat la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats, en col·laboració amb Escola Valenciana. L’activitat tindrà lloc el 4 i el 5 de febrer, a partir de les 09:00 hores, a l’aula 2 de l’edifci Arenals del campus d’Elx. La pregunta d’enguany de la que caldrà debatre és ‘Cal posar límits a la ciència?’.

Demà divendres a les 09:00 hores tindrà lloc el primer dels debats corresponents a la fase local de la Lliga i els centres que hi participen són els següents: IES Misteri d’Elx, equips i i ii; IES Gaietà Sempere, equips i i ii; i l’IES Santa Pola, equips i i ii; IES Joan Fuster de Bellreguard, equips i i ii. A més, el 5 de febrer es desenvoluparà la semifinal i final de la fase local.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el valencià com a llengua vehicular.

La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària, sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana, enguany per quarta vegada hi participa la UMH.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat, i on es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal. L’equip guanyador d’aquesta fase local passarà a la fase final, que se celebrarà dels dies 30 de març a 1 d’abril a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Destacados