Tota la formació de 21 universitats, al portal de la Xarxa Vives
Una nova eina informativa dissenyada per a facilitar l’accés a l’adquisició de competències i, en definitiva, per a millorar l’ocupabilitat. El portal corporatiu de la Xarxa Vives, de la que forma part la Universitat Miguel Hernández d’Elx, ha incorporat una àrea de Formació http://www.vives.org/ca/serveis/formacio/ amb tres guies –Graus i postgraus, cursos de llengua i cursos d’estiu– que presenten l’oferta universitària de manera agregada, atractiva i àgil. D’aquesta manera, es facilita la navegació per tal que l’usuari accedisca a totes les possibilitats formatives en el si de les universitats de la regió Vives i trie entre més de 5.000 propostes diferents. Aquesta nova àrea s’ha presentat a la Comissió Permanent http://www.vives.org/ca/qui-som/estructura/comissio-permanent/ de la Xarxa, que s’ha reunit a la Universitat de Barcelona.
A partir de l’experiència de la Guia de cursos d’estiu http://www.estiu.info/estiu2013/, que va publicar-se per primera vegada en 1995, durant els darrers anys la Xarxa Vives ha activat una estratègia de comunicació per a optimitzar la visibilitat de l’oferta docent de les 21 universitats http://www.vives.org/ca/les-universitats/ de la regió Vives, en el marc de l’activitat de suport a la formació, la recerca i la mobilitat. El primer pas es va donar en el curs 2010-2011 amb la publicació de la Guia d’estudis de grau i postgrau http://www.vives.org/ca/serveis/formacio/guia-de-graus-i-postgraus/. Aquesta setmana s’ha publicat l’edició 2013-2014 d’aquesta secció, que compta amb més de 4.400 titulacions universitàries.
Finalment, el passat mes de maig es va enriquir l’oferta informativa amb la publicació de la nova Guia de cursos de llengua http://www.vives.org/ca/serveis/formacio/guia-de-cursos-de-llengua/, que incorpora actualment més de 250 opcions de formació en 21 idiomes diferents.
Els diferents tipus d’estudis que ofereix la universitat constitueixen un dels eixos principals de la demanda d’informació per part d’estudiants i professionals. Durant els darrers anys, la situació econòmica ha fet créixer aquest interès, davant la necessitat de millorar l’ocupabilitat a través d’una formació cada vegada més especialitzada.