Els rectors de la CRUPV creen la “Xarxa de programes universitaris per a majors de les universitats públiques valencianes”

Actos, Campus, Elche, Fuente, Institucional, Noticia

23 febrero 2017

Les cinc universitats públiques valencianes, entre les que es troba la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, han constituït la “Xarxa de programes universitaris per a majors de les universitats públiques valencianes”, una aposta estratègica rubricada per la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes (CRUPV). L’acte, celebrat a Benissa, ha contat amb la presència dels cinc rectors de les universitats públiques valencianes: Jesús Pastor, Manuel Palomar, Esteban Morcillo, Francisco José Mora i Vicent Climent.

 ppalLa creació de la xarxa universitària de programes per a majors respon a la necessitat de promoure una ciutadania activa, preparada per a mantenir una societat intergeneracional. Les universitats públiques valencianes, que estan integrades en l’Associació Espanyola de Programes Universitaris per a Majors (AEPUM), han fet el pas de crear la xarxa valenciana amb l’objectiu de potenciar la universitat com un entorn que promou la formació de les persones grans en la societat, amb noves estructures educatives, formatives i culturals; establir canals de col·laboració i d’intercanvi; propiciar la investigació en programes formatius per a un envelliment actiu; afavorir l’intercanvi de bones pràctiques i experiències; promoure el treball conjunt entre les universitats i entitats; consensuar línies estratègiques; possibilitar projectes comuns; aconseguir finançament; fer visible a la comunitat educativa el sentit de la formació al llarg de la vida o potenciar la participació en programes internacionals, entre d’altres.

A l’acte, a més dels cinc rectors de les universitats públiques valencianes, també han assistit els responsables dels programes de majors de les diferents universitats, a l’igual que els vicerectors amb responsabilitats en la matèria, la directora general d’Universitats, Josefina Bueno, i l’alcalde de Benissa, Abel Cardona. L’acte s’ha celebrat el dia que Manuel Palomar, de la Universitat d’Alacant, ha assumit la presidència de la CRUPV.

Destacados