La UMH organitza la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat 2018 de la Xarxa Vives d’Universitats

Campus, Estudiantes, Fuente, Noticia, Otros

7 febrero 2018

El Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ha organitzat la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats, en col·laboració amb Escola Valenciana. La Lliga tindrà lloc del 8 al 10 de febrer, a partir de les 10:00 hores, a l’Escenari Lab de l’edifici Innova del campus d’Elx. La Lliga naix a partir de l’experiència de la Lliga de Debat Universitària, sota l’impuls de la Xarxa Vives i de la Federació Escola Valenciana. Enguany, per segona vegada, hi participa la UMH després d’haver guanyat la fase final el curs passat.

Demà dijous, 8 de febrer, a les 10:00 hores, tindrà lloc el primer dels debats. Els instituts que hi participen són els següents: IES Misteri d’Elx, equips I i II; IES Montserrat Roig, equip I; IES Nou Derramador d’Ibi, equips I i II; IES Altaia d’Altea, equip I; i IES Fundació Ribera, equips I i II. A més, el dissabte 10 de febrer es desenvoluparà la semifinal i final de la fase local. La pregunta d’enguany, sobre la qual caldrà debatre és L’humor té límits?

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, Batxillerat i cicles formatius (d’edats entre 15 i 18 anys) de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació en què els estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el valencià com a llengua vehicular.

L’objectiu de la Lliga és fomentar l’ús de la paraula entre l’alumnat, sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en el qual s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat i es valoren capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció, tant semàntica com formal.

L’equip guanyador d’aquesta fase local passarà a la fase final, que se celebrarà de l’11 al 13 d’abril a la UMH.

Destacados