El col·legi Fundació Ribera I de Banyeres guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat

L’edifici Innova del campus d’Elx de la Universitat Miguel Hernández (UMH) ha sigut l’escenari de l’última jornada de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, en la qual ha guanyat el col·legi Fundació Ribera I de Banyeres. Aquest institut representarà la UMH en el gran debat final, que se celebrarà a la Universitat Miguel Hernández d’Elx l’11, 12 i 13 d’abril.

Aquesta última fase reunirà tots els equips vencedors, procedents de territoris de parla catalana: la Franja de Ponent, País Valencià, Catalunya del Nord, Andorra, Catalunya, Sardenya i Illes Balears. 

Un total de 31 equips amb 155 participants, adscrits a la UMH, a la Universitat d’Alacant i a la Universitat de València, han concorregut en la Lliga de Debat local el 10 de febrer. Els membres del tribunal van coincidir que aquests tres grups han sabut conjuminar el treball en equip, la presentació d’arguments sòlids, l’originalitat del discurs, el bon domini del tema de debat, la fluïdesa en l’oratòria, l’ordenació lògica de les idees, la recerca d’informació, l’adequació en cada intervenció, així com la correcció semàntica i formal, entre d’altres. A més, el jurat va aprofitar aquesta última fase de la Lliga per fer menció de la jove que ha destacat com la millor oradora de la fase local: Cristina Ferrero, alumna de l’IES Nou Derramador I, elegida entre tots els equips que han concorregut en la Lliga de la UMH.    

Més d’un centenar d’alumnes procedents de 31 equips adscrits a les tres universitats han participat en aquesta fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, organitzada per la UMH, Escola Valenciana, la Universitat d’Alacant i la Xarxa Vives. 

Destacados