La UMH oferta un total de 103 Cursos d’Estiu en 21 seus de la província d’Alacant

Campus, Cultura, Elx, Fuente, Noticia, Altres, Portada UMH

28 d’abril 2016

“Noves tendències en la gestió del cicle integral de l’aigua”, “El món del terrorista” o “Intel·ligència emocional i mindfulness” són alguns dels Cursos d’Estiu que la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx oferta en la XVII edició dels Cursos d’Estiu 2016. El rector de la UMH, Jesús Pastor Ciurana, la vicerectora de Cultura i Extensió Universitària de la UMH, Tatiana Sentamans, i el director dels Cursos d’Estiu de la Universitat, Enrique Conejero, han presentat aquest matí els Cursos d’Estiu 2016, que començaran a partir de la setmana que ve. En aquesta edició, la UMH oferta un total de 103 cursos, que s’impartiran en 21 seus de la província.

IMG_5319

Aquestos cursos propicien la trobada d’especialistes en diverses matèries i disciplines, de manera que l’intercanvi de teories, experiències i idees genera, a més de l’ampliació de coneixements, una experiència d’aprenentatge diferent on la participació activa dels alumnes resulta vital. En aquesta edició, la UMH ha ampliat l’oferta de cursos un 11% i ha incorporat noves seus com Castalla, Crevillent, Cox i Dénia. Els Cursos d’Estiu s’impartiran, a més, a Alacant, Almoradí, Altea, Callosa de Segura, Elx, Dolores, Guardamar del Segura, Ibi, Novelda, Monòver, Oriola (Desamparats i Saleses), Rafal, Sant Joan d’Alacant, Santa Pola, Torrevella i la seu virtual.

En el procés de disseny de l’oferta s’ha intentat equilibrar tant les necessitats i demandes sorgides des de la comunitat universitària, com les emanades des de les distintes seus participants. Els Cursos s’han articulat com un fòrum de debat i Visitar sitiouna activitat de trobada de la comunitat universitària i de la societat, que pretenen convertir-se en un marc creatiu i dinàmic on participaran diferents especialistes nacionals i internacionals. Així mateix, s’ha tingut en consideració que la temàtica i els continguts siguen complementaris de les disciplines universitàries i que oferisquen perspectives que, generalment, no s’aborden durant el curs acadèmic o els cursos de postgrau que oferta la UMH.

A més, s’han incorporat les necessitats formatives de les diferents institucions i organitzacions del sector públic, del sector privat i de la societat civil que componen el teixit social en què es troba integrada la UMH.

Els objectius generals dels Cursos d’Estiu són, entre altres, atendre a les distintes branques del saber i del coneixement, abordar temes d’actualitat que estiguen sotmesos a reflexió i que propicien el debat i la discussió d’idees, així com afavorir la vida cultural, política, artística, científica i literària de la comunitat universitària, a més de potenciar la participació activa de l’alumnat.

En els Cursos d’Estiu 2015 van participar 1.420 alumnes, un 2% més que l’any anterior. La UMH és la universitat de la Xarxa Vives que més cursos oferta i la segona en alumnes matriculats. A pesar que la majoria dels participants són estudiants (un 55% té entre 18 i 24 anys) , més d’un 30% dels alumnes té més de 30 anys.

Més informació sobre els programes, esdeveniments i la matriculació en l’enllaç: https://cursosdeverano.umh.es/

 

Declaraciones del director de los Cursos de Verano de la UMH, Enrique Conejero.

Destacats