Estudi sobre els incidents delictius i antisocials provocats a Espanya amb l’arribada del joc Pokémon Go

Campus, Elx, Fuente, Noticia, Portada UMH

6 de setembre 2016

El Centre Crímina per a l’estudi i prevenció de la delinqüència de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, en col·laboració amb la Unió Nacional de Caps i Directius de Policia Local (UNIJEPOL, per les seues sigles en castellà), ha iniciat una investigació focalitzada a estudiar els incidents delictius i antisocials que han tingut lloc a Espanya durant les últimes setmanes a partir de l’arribada del joc Pokémon Go. L’anàlisi de les dades permetrà extraure patrons geogràfics i temporals dels incidents registrats en les principals ciutats del país, amb la finalitat de guiar polítiques que permeten una utilització més segura del joc.

05-09-16-jornada IBMC

Segons els investigadors, durant les últimes setmanes, el joc de realitat augmentada Pokémon Go ha alterat els patrons de mobilitat ciutadana en les principals ciutats i ha afavorit l’aparició de conductes de risc entre alguns dels seus jugadors com la utilització del telèfon mòbil durant la conducció, l’accés a llocs no permesos, les aglomeracions i inclús les agressions. Amb la finalitat d’analitzar els problemes de seguretat ciutadana que ha provocat aquest joc, el Centre Incrimina de la UMH i UNIJEPOL desenvolupen una investigació per a generar un registre d’incidents delictius i antisocials, vinculats a la utilització de Pokémon Go, detectats per cossos i forces de seguretat.

Destacats