Professores de la UMH llancen la web de Nutrició “BADALI”

Ajudar a la societat a menjar sa i a millorar la seua salut. Aquest és el principal objectiu de la pàgina web BADALI (http://badali.umh.es), impulsada per les professores de l’Àrea de Nutrició i Bromatologia de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx Ana Belén Ropero i Marta Beltrá. BADALI és una web de nutrició, estructurada al voltant d’una base de dades d’aliments, que arreplega la composició de centenars d’aliments i productes presents en el mercat, acompanyada d’una valoració nutricional individual de cada un d’ells. Un xicotet vídeo de presentació pot visitar-se en el canal Youtube de la UMH (https://www.youtube.com/watch?v=rIbO3fEFtKY).

17-11-16-badali

BADALI proporciona una recomanació de consum específica per a cada aliment i en ella s’avalua si són certs els beneficis per a la salut que se’ls atribuïx. A més, s’han elaborat desenes d’articles a què poden accedir els usuaris a través de multitud d’enllaços, per a aquells que vullguen desenvolupar la seua pròpia opinió crítica en matèria de nutrició. Les opinions i els textos que es troben en BADALI estan basats en opinions científiques d’institucions competents de l’àmbit nacional i internacional i en els resultats de la investigació. Pretén ser un contrapés a tota la informació parcial i interessada que es publica principalment en internet per usuaris sense formació i per les pròpies empreses del sector alimentari, així com desmentir errors i mites en la nutrició. L’objectiu és ajudar a la societat a aconseguir el benefici per a la salut que suposa seguir una dieta equilibrada i revertir l’alarmant incidència de sobrecàrrega i obesitat que es dóna a Espanya.

Aquest treball de les professores de la UMH Ana Belén Ropero i Marta Beltrá és un projecte en fase de prototip amb una estructura definida que anirà creixent i enriquint-se en el temps. BADALI respon així a la gran demanda d’informació que existix en l’actualitat sobre els aliments i ho fa de forma independent, amb l’únic interés de millorar la salut de la societat.

En l’elaboració de la web han participat, també, estudiants de la UMH, davall la supervisió de les professores Ropero i Beltrá. Per la seua banda, el director de l’Institut d’Investigació “Centre d’Investigació Operativa (CIO)” de la UMH, Federico Botella, ha dirigit el desenvolupament informàtic de BADALI.

Una descripció més detallada del projecte pot veure’s en la conferència “BADALI. El nostre hàbit més saludable”, disponible en https://www.youtube.com/watch?v=hSREF3etmY0 .

Destacats