X Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats

Campus, Cultura, Elche, Fuente, Noticia

28 marzo 2014

La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx participa en la X edició de la Lliga de Debat Universitari de la Xarxa Vives d’Universitats, que tindrà lloc del 31 de març al 4 d’abril a la Universitat de Girona. En la competició participen equips de 14 universitats per a debatir “Les condicions de treball s’han d’adaptar a la situació del mercat? La Lliga compta amb el suport de la Fundació Banc Sabadell i la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya.

14-05-13_xarxa_vivesLa Xarxa Vives d’Universitats organitza des de l’any 2005 aquesta competició, en la qual durant una setmana diferents equips d’estudiants universitaris debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. Els equips representen la seua universitat i han d’estar formats per un màxim de 5 persones –dos oradors, dos documentalistes, i un reserva– a més d’un capità.

La Lliga de Debat Universitari té com a objectiu fomentar l’ús de la paraula entre l’estudiantat sota el format d’un enfrontament dialèctic entre diversos equips, en els quals s’ha de defensar una posició a favor o en contra sobre un tema d’actualitat. El jurat valora capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa en la intervenció i la correcció tant semàntica com formal.

Enguany, els equips participants corresponen a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat d’Alacant, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Illes Balears, Internacional de Catalunya, Jaume I, Oberta de Catalunya, Pompeu Fabra, Ramon Llull, Rovira i Virgili, la Universitat de València i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

 La competició començarà el dilluns 31 de març a les 16:30 hores, amb la inauguració i el sorteig d’emparellaments. Els debats seran valorats per un equip de 8 jutges i estarán coordinats per la metgessa Anna Albó i el periodista Pere Miquel Campos, que vetllaran per la unitat de criteris. El debat de la final serà valorat per un jurat d’honor que no haurà presenciat els debats anteriors.

La competició forma part del programa d’activitats del XX aniversari de la Xarxa Vives.

Destacados