Més de 357 exàmens resolts de selectivitat des de 2013 fins a 2020

Noticia, Portada UMH

20 maig 2021

La Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx ofereix a la societat el blog del banc d’exàmens, en el qual s’arrepleguen més de 357 exàmens resolts de selectivitat des de 2013 fins a 2020. A més d’exàmens, aquest blog inclou informació sobre criteris d’avaluació, dubtes freqüents i consells per a afrontar amb èxit les proves d’accés a la universitat (PAU), en les quals més de 3.000 alumnes s’examinaran en la UMH del 8 al 10 de juny. El projecte, pioner a Espanya, es va posar en marxa en 2014 i es pot consultar en http://bancdelaselectivitat.edu.umh.es/.

El banc d’exàmens pretén ser una eina d’ajuda senzilla, directa i eficaç per a l’estudiantat que es presentarà a les PAU. A través del blog del Banc de la Selectivitat, els estudiants poden seguir les explicacions dels exàmens corregits pas a pas de les preguntes i problemes que van ser objecte d’examen en convocatòries anteriors. El banc d’exàmens es troba en el canal de YouTube de la UMH (www.youtube.umh.es), la qual cosa permet l’accés lliure i immediat als 357 vídeos, amb l’objectiu de solucionar dubtes o perfeccionar les argumentacions utilitzades en resoldre les diferents qüestions.

Fins ara, s’han registrat més de 2.400.000 visualitzacions, així com més de 98.000 hores de visionat dels vídeos de les diferents assignatures. Aquestes dades mostren un augment del 37 % en les visualitzacions dels vídeos i un 29 % en el total d’hores visualitzades, respecte a les mateixes dades acumulades en 2020.

Els vídeos han sigut elaborats per professors especialistes de les diferents matèries que són objecte d’examen a les PAU en les convocatòries ordinària i extraordinària en la Comunitat Valenciana, des de juny de 2013 a setembre de 2020.

Quant al lloc d’accés al blog del banc d’exàmens, més del 90 % es realitza des de diferents localitzacions d’Espanya, encara que destaquen, a més de les províncies de la Comunitat Valenciana, les comunitats de Madrid i Catalunya. Entre els grans nuclis de població, destaca la ciutat de València amb quasi 220.000 entrades, seguida per Madrid (157.000), Alacant (193.000), Barcelona (89.000) i Elx (82.000).

En el present curs acadèmic, les PAU es duran a terme en seu universitària. La convocatòria ordinària es durà a terme els dies 8, 9 i 10 de juny, mentre que l’extraordinària se celebrarà els dies 6, 7 i 8 de juliol. A causa de la pandèmia de la COVID-19, les PAU es duran a terme sota estrictes mesures de seguretat i es mantindrà una distància mínima interpersonal de 1,5 m entre l’alumnat durant els exàmens. Així mateix, s’accentuaran les mesures de control d’entrada a les aules, així com les relatives a neteja, desinfecció i ventilació, abans i després de la realització de cadascun dels exàmens.

 

Destacats