Les universitats públiques valencianes es reuneixen a l’UJI per a avançar conjuntament en matèria d’igualtat i diversitats

Noticia

25 de juliol 2023

La Xarxa d’Universitats Públiques Valencianes per la Igualtat i les Diversitats, de la qual forma part la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx s’ha reunit a la Universitat Jaume I (UJI) amb l’objectiu d’analitzar i valorar les línies d’acció comunes que és necessari impulsar als campus universitaris per al pròxim curs acadèmic. També, per a identificar aquelles iniciatives i accions que, de manera coordinada, pot compartir el sistema valencià públic universitari en matèria d’igualtat i diversitats. A la reunió ha estat present la vicerectora de Cultura, Igualtat i Diversitat de la UMH, Asunción Amorós.

Fuente: UMH.

Aquesta Xarxa es va constituir el 26 d’abril de 2023 amb la finalitat de facilitar la coordinació en els temes d’interès comú i dels reptes que el desplegament que la LOSU implica per a les universitats en matèria d’igualtat i diversitat, a més d’afavorir la interlocució conjunta amb la Generalitat Valenciana per a una actuació coordinada, eficient, sostenible i socialment responsable. La rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha donat la benvinguda a totes les persones participants en aquesta jornada de treball i els ha traslladat la voluntat de compartir les conclusions amb la resta del sistema universitari.

Més de 20 tècnics i tècniques, liderades per les cinc vicerectores amb competència en igualtat i diversitats de les universitats públiques valencianes, han participat en la reunió per a avançar en la coordinació en igualtat efectiva entre dones i homes, diversitat funcional i discapacitat, diversitat afectiusexual i identitats diverses, i en diversitat cultural i les seues manifestacions, diversitat de procedència o origen diferenciat de la majoria hegemònica.

L’actuació de la Xarxa permetrà avançar en l’objectiu comú de no deixar a ningú arrere en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Així, amb aquesta Xarxa es contribuirà al ODS 4 que aspira a proporcionar una educació equitativa i inclusiva de qualitat, i oportunitats d’aprenentatge per a totes i tots; al ODS 5, per a aconseguir la igualtat entre els sexes i apoderar a totes les dones i xiquetes; i al ODS 10 de reducció de desigualtats.

 

Destacats