La Xarxa Vives presenta l’exposició “Imatges Vives” sobre el patrimoni artístic, científic i documental de les universitats
La Xarxa Vives, de la que forma part la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx, ha organitzat l’exposició “Imatges Vives” sobre el patrimoni artístic, científic i documental de les 21 universitats de la Xarxa. La mostra està comissariada per la vicerectora de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona, Lourdes Cirlot, i es podrá visitar fins al 5 d’abril a la sala El Cub del Museu de la Universitat d’Alacant (MUA).
Aquesta mostra forma part del programa commemoratiu del XX aniversari de la Xarxa i aplega una representació del patrimoni artístic, científic i documental de les universitats de la Xarxa, en 5 àmbits temàtics: arts plàstiques (pintura, escultura, dibuix, obra gràfica); documents i llibres; objectes; campus virtual, videocreacions i projeccions videogràfiques i, finalment, Espai Gaudí.
La comissària de l’exposició, Lourdes Cirlot, considera que «la diversitat és un dels factors de pes de l’exposició ja que s’hi poden admirar fragments d’un passat que es remunta a sis segles, com ara els llibres exposats del segle XV, al costat d’una quantitat sorprenent d’obres de tecnologia avançada, la virtut de les quals és la de saber connectar amb el públic amb llenguatges del tot actuals. Algunes peces es presenten en format digital, mitjançant ordinadors i pantalles tàctils, d’altres, en canvi, es mostren dins de vitrines atès que es tracta de documents originals de gran vàlua, exemples eminents del ric i divers patrimoni universitari».
Entre les peces exposades, hi ha obres de destacats artistes dels territoris de parla catalana. Entre altres, Antoni Tàpies, Andreu Alfaro, Arcadi Blasco, Antoni Llena, Xavier Mariscal, Eusebi Sempere, Josep M. Subirachs, Carmen Calvo o de l’Equip Crònica. També, conviuen amb aquests artistes i les seues obres altres materials de gran rellevància històrica o científica, com el llibre de Pere Apià “Astronomicum Caesareum” (1540), prestat per la Universitat de Barcelona, o les mostres minerals i fòssils, aportades per la Universitat d’Alacant.
La Xarxa Vives ha endegat el procés d’edició d’un catàleg que aplegarà els continguts d’aquesta emblemàtica mostra.
Més informació: http://www.vives.org/qui-som/xx-aniversari-de-la-xarxa-vives-duniversitats/activitats-aniversari/exposicio-imatges-vives/